Masja Schrage, P&O adviseur bij Estinea vertelt waarom zij meedoen aan de 808080 Challenge van Achterhoek rookvrij

Even voorstellen:

Ik ben Masja Schrage, P&O adviseur bij Estinea: een zorgorganisatie voor mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Met ruim 900 medewerkers en 430 vrijwilligers leveren we een bijdrage aan het levensgeluk van circa 1000 cliënten. Ik ben ondertussen ruim vijf jaar werkzaam bij Estinea en heb het aandachtsgebied duurzame inzetbaarheid. Zo neem ik deel aan het interne platform ‘Fit en Vitaal’ waarbij we ons bezig houden met (het vergroten van) de vitaliteit van onze medewerkers en cliënten.

Natuurlijk doen wij mee aan de 808080 Challenge van Achterhoek Rookvrij

Estinea vindt het belangrijk dat medewerkers fit en vitaal zijn voor het werk en daar past een gezonde leefstijl bij. Roken behoort niet daartoe. Van de medewerkers die roken, wil een groot deel wel stoppen aangezien ze zelf ook weten dat roken slecht is. Ze kunnen hier alleen wel wat extra ondersteuning bij gebruiken, vandaar dat we meedoen aan deze challenge.

Dit hopen wij met onze deelname te bereiken:

Met de challenge vragen we binnen Estinea opnieuw aandacht voor (de voordelen van) het stoppen met roken voor medewerkers, waarbij medewerkers gebruik kunnen maken van de toolkit. We hopen zo dat ze zelf een bewuste keuze kunnen maken. En het mooiste zou zijn dat ze de verkregen informatie over stoppen met roken ook delen of bespreekbaar maken met de cliënten die roken.

Meld je ook aan voor de challenge!

Wij hebben al een aantal stoppen met roken trainingen aangeboden, die een groep medewerkers geholpen heeft om te stoppen met roken. Dit levert Estinea fitte en vitale medewerkers op. Medewerkers zijn zelf ook blij dat ze gestopt zijn. Deze challenge laat medewerkers inzien wat stoppen met roken voor hen kan doen. En het zou mooi zijn als we straks kunnen zeggen dat er van alle regio’s in Nederland in de Achterhoek het minst gerookt wordt!