LEEF JIJ AL IN EEN
ROOKVRIJE OMGEVING?!

Rookvrij spelen, sporten en recreëren

In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije speelplek of sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

Wil je aan de slag om jouw sportclub
of speelplek rookvrij te maken?
Kijk dan hier voor handige tools.

voetballertje-achterhoekrookvrij

Steeds meer plekken in de Achterhoek zijn rookvrij!

Is jouw sportclub al rookvrij? En de speeltuin of kinderboerderij waar je (klein)kinderen komen? 

De Rookvrije Generatie wil dat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend is. Ieder kind dat wordt geboren moet hiervoor de kans krijgen. Kinderen die regelmatig meeroken of anderen zien roken, hebben een grotere kans om later zelf ook te gaan roken. Bovendien zijn ze extra kwetsbaar voor meeroken en ‘derdehands rook’ (de rook die neerdaalt in de omgeving). Maar dit is eigenlijk voor iedereen schadelijk.

Van de nooit-rokers die een hartaanval krijgen, is één op de tien te wijten aan het inademen van andermans rook. Dat wil je niet voor jezelf én niet voor je kinderen. Wil je meer weten over de schadelijke effecten van meeroken? Klik dan hier voor de factsheet van het Trimbos Instituut.

Om al deze redenen is het belangrijk dat steeds meer plekken rookvrij zijn én worden! Gelukkig gaat dat al steeds beter.

Rookvrij? Laat het zien!

Zijn jullie al rookvrij? Laat het zien!
We hebben diverse materialen:

Stoeptegel € 39,75 per stuk (excl. BTW)

rookvrije omgeving stoeptegel

Gevelbord € 19,50 per stuk (excl. BTW)

gevelbord rookvrije omgeving

Raamsticker € 2,50 per stuk (excl. BTW)

raamsticker rookvrije omgeving

Voor tijdelijke aanduidingen hebben we ook een sjabloon beschikbaar met verf, die na verloop van tijd weer verdwijnt. Handig als jullie net rookvrij zijn geworden en je leden, medewerkers en bezoekers daarop wilt wijzen.

sjabloon rookvrije omgeving

Heb je interesse in onze Achterhoekse materialen? Vraag hier het gewenste materiaal aan.

Buitensportverenigingen, speeltuinverenigingen, scoutinggroepen en buitenzwembaden die (gedeeltelijk) rookvrij zijn, kunnen hier gratis borden van de Rookvrije Generatie aanvragen.

Wij staan achter
#achterhoekrookvrij