Vanaf 1 oktober stoppen duizenden mensen met roken, doe jij ook mee?

Rook jij, maar wil je graag stoppen? Doe dan op 1 oktober mee aan Stoptober. Stoptober geeft je namelijk op allerlei manieren steun om het vol te houden. Daardoor is de kans dat je blijvend stopt wel 5x groter!

Stoppen met roken doe je niet alleen

Als je meedoet aan Stoptober kun je gebruik maken van de gratis Stoptober app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid en vind je tips. Ook heeft de app een groepsfunctie, zodat je steun kunt krijgen van bijvoorbeeld je vriendengroep, voetbalteam, je buren of van je collega’s. Ook via social media (Facebook, Twitter, Instagram) kun je ervaringen met andere stoppers delen.

Stoptober live event en camper in Doetinchem!

Dit jaar organiseert Stoptober in Doetinchem een ‘live event’: een korte bijeenkomst, geleid door een deskundige trainer. In max 1,5 uur word je voorbereid om succesvol mee te kunnen doen aan Stoptober en krijg je alle info over stoppen met roken in de Achterhoek. Het event is op 30 september (19.00-20.30u).

Wil jij er ook bij zijn? Meld je dan aan via stoptober@ggdnog.nl.

Daarnaast komt de Stoptober camper naar Doetinchem. Op 28 september staat de camper tussen 10 en 12 uur op het Simonsplein. Wil je meer weten over Stoptober, kom dan langs!

Stoptoberhuis

Ieder jaar organiseert Stoptober ook het ‘Stoptoberhuis’ in Vinkeveen. De eerste dagen van oktober sluiten 25 stoppers zich vrijwillig dag en nacht in dit huis op. In het Stoptoberhuis krijgen zij deskundige begeleiding bij het stoppen met roken. De stoppers zijn te volgen via stoptober.tv.

Meedoen aan Stoptober

Wil je meedoen? Schrijf je dan in op www.stoptober.nl.

Extra ondersteuning

Kun je wel wat extra ondersteuning of begeleiding gebruiken bij het stoppen met roken? De meeste zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar een stoppen met roken cursus vanuit de basisverzekering. De begeleiding, maar ook hulpmiddelen (zoals nicotinepleisters) zijn dan helemaal gratis. Check bij jouw verzekeraar hoe het geregeld is.